Hattem wordt één grote kunstgalerie

Hattemse Kunstmaand

wanneer
01 - 21 mei

Stadswandeling met ruim 100 kunstwerken, poëzie, workshops & open ateliers

Met ruim 100 kunstwerken in de binnenstad is er veel te bewonderen in Hattem. Een stadswandeling neemt toeschouwers mee langs kunstwerken in de etalages, verrassende beeldentuinen en open ateliers. Van 1 mei t/m 20 mei zijn er diverse schilderijen, keramiek, sieraden, textielkunst, fotografie, beelden, glaskunst, muurgedichten en grafisch tekenwerk te bewonderen. Ook de allerkleinsten doen mee! Ga mee op Happy Art Stones jacht en wie weet vindt je wel een ruilsteen voor een gratis ijsje.

Bekijk de plattegrond hierboven en [deelnemerslijst] (volgt nog), zodat u een mooie route kunt uitstippelen.

Wanneer

1 mei - 21 mei 2023
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Volg het laatste nieuws op onze Facebook en Instagram

Fotografie expositie
Van pittoreske steegjes en historische panden tot weidse uitzichten over de IJssel. Hattem levert schitterende plaatjes op. Niet alleen is Hattem inspiratiebron voor vele kunstschilders, de fotogenieke stad wordt ook graag vastgelegd op camera. Kom naar Kerkhofstraat 2 voor de fotografie expositie en ontdek het zelf.

Beeldentuinen
Bekijk de beelden in de stadsbeeldentuin, te vinden op de hoek van de Kleine Gracht en Geldersedijk.

Muurgedichten
Een leuke manier om bepaalde steegjes in de stad te (her) ontdekken en een ode aan het geschreven woord. In het steegje naast Restaurant De Ridderhof en op de Molenbelt bij Bloemen van Karin waren eerder al muurgedichten te bewonderen. In het poortje van de Adelaarshoek naar het Tinneplein kunt u nu ook een gedicht van Hans Andreus bewonderen.

Open ateliers
Benieuwd naar de kunstenaar achter het kunstwerk in de etalage? Enkele Hattemse kunstenaars zijn op de zaterdagen in mei aan het werk in hun atelier voor een kijkje achter de schermen. Nog voordat u onder de Dijkpoort van Hattem wandelt wordt u al verrast met een expositie in het atelier in de Voermankoepel. Bijna dagelijks zijn de kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in ’t Hout aan het werk en bent u welkom voor een bezichtig. Edith de Jong houdt atelier op de tweede verdieping van de Dijkpoort en op 13 en 20 mei kunt u hier een workshop glas in lood volgen. Ook vindt u een atelier op Adelaarshoek 5a en op Kruisstraat 3. Bij Bruno Barat Art Gallery ontdekt u de tentoonstelling van de bekende Nederlandse kunstschilder Freek van den Berg (1918-2000). Het Beeldhouwersgilde exposeert tijdens de Kunstmaand en op het Kunstfestival meerdere werken. Loop ook even binnen bij Angelart Kunst&Zo. Angela vertelt je graag over haar aquarel technieken en cursus aanbod. Naast haar eigen werken, kunst prints en kaarten zijn in de etalage Urbex fotowerk van Erik Borst, Keramiek van Harmke Zwep en grafisch tekenwerk van Lia Nauta te bewonderen. Volg vanaf hier de rode schoentjes om alle kunstwerken bij het Museum Kwartier te bekijken zoals o.a. het werk van hoedenmaakster Grietje Verwoerd.

Ga op ontdekkingstocht door Hattem en kom genieten van kunst!