Tip!

Top 3: Wandelen in Hattem

 • Leestijd 2 minuten
 • 20342 x bekeken

Langs de laatste stadspoort van Hattem, over de Wezepsche Heide, langs Langgoed Molecaten of door het bosgebied. Wandelen in deze Hanzestad is enorm afwisselend. Zowel voor wandelliefhebbers als niet fervente wandelaars is wandelen in en rondom Hattem een feestje.

 1. Hanze stadswandeling

  Laat je verleiden door het historische centrum van Hattem! Een gids vertelt al lopend allerlei bijzondere verhalen, waardoor je de stad van een andere kant leert kennen. Bewonder de Dijkpoort, de laatste stadspoort van Hattem, het Spookhuis en voormalig kasteel Dikke Tinne. Er zijn verschillende wandelroutes. Tip: reserveer de wandeling met gids voordat je een bezoek aan Hattem brengt. Wandel je liever op eigen houtje door het centrum? Bij het Toeristisch Informatiepunt zijn diverse wandelingen te koop, waaronder de populaire Hanzestadswandeling.

 2. NS-wandeling Wezep-Zwolle

  Een afwisselende route met zowel bos, heide en open stukken land als rivierlandschap. Vanaf station Wezep sta je snel in het groen en door het bos loop je de glooiende, open Wezepsche Heide op. Je komt tijdens deze wandeling langs Hattem, waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje. De complete wandelroute vind je op de website van de Nederlandse Spoorwegen.

 3. Klompenpaden

  Ontdek het mooie buitengebied van Hattem met één van de twee klompenpaden, het Assenradepad en het Hoenwaardsepad. Ze zijn allebei 11 kilometer lang en brengen je naar de mooiste plekjes in de omgeving van Hattem. Wandel je het Assenradepad dan volg je de blauwe markering in de vorm van een klomp. Deze wandelroute brengt je naar de uiterwaarden, het polderlandschap en bosgebied. Het Hoenwaardsepad is een rondwandeling over een jaagpad, heide, een landgoed, langs een watermolen en een sprengenbeek. Deze wandelroute wordt aangegeven met een oranje markering in de vorm van een klomp. Leuk: beide routes kun je in twee richtingen lopen. Het Assenradepad begint bij Herberg Molecaten, het Hoenwaardsepad start bij het Panorama Paviljoen van Vadesto.

  De Klompenpaden zijn te koop bij het Toeristisch Informatiepunt.

Geschreven door Sonja

Ontdek!

Meer verhalen