Kunstfestival Hattem

Op zaterdag 20 mei 11-17 uur staat Hattem in het teken van kunst! Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

Kom zaterdag 20 mei 2023 naar Hattem en ontdek de veelzijdigheid van kunst.

Kunstmarkt

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar zullen vele kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden verdeeld over de gehele historisch binnenstad. Diverse kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd.

Schilders, aquarellisten, illustratoren, grafici, beeldhouwers, keramisten, hout-, glas-, papier- en porselein kunstenaars, kunstfotografen, gameontwerpers, woordkunstenaars, textiel-, zijde- en viltkunstenaars, ontwerpers van tassen en edelsmeden komen in groten getale naar Hattem. Dit jaar presenteren ruim 100 kunstenaars hun gevarieerde werk op het Voermanplein, tussen het Voermanplein en de Dijkpoort, in de Kruisstraat én uiteraard rondom de Grote Kerk.
[Deelnemers Kunstmarkt] Volgt nog

Workshop linoleum print

Leer de fijne kneepjes van het lino snijden, guts een leuke afbeelding, die je vervolgens in inkt en met de etspers afdrukt.
Na het festival ga je naar huis met je eigen kunstwerkje.
Hoe gaaf is dat!

Beeldhouwkunst

Weleens gedacht aan beeldhouwen, maar nog niet de stap durven zetten? Kom bij het Beeldhouwersgilde kennis maken met het ambacht. Schuif aan om het zelf te proberen. Of kijk mee hoe creaties uitgehakt geworden en welke technieken je kunt toepassen. Ook kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Ga jij de uitdaging aan?

Ook Galerie, Park- en Beeldentuin "de Schoppert" is met haar club creatieve mensen present in de Achterstraat. Tijdens Kunstfestival Hattem presenteren ze hun keramiek en sculpturen.

Workshop kids cigar box gitaar bouw 11.00 - 12.00 uur
De cigar box gitaar is een oer muziek instrument van de arme bevolking op de katoenplantages. Bij gebrek aan geld bouwden ze zelf van oude bezemstelen, een paar draden als snaar, een lege sigarendoos als klankkast en een afgesneden flessenhals als slide.‘s Avonds gingen ze in de Juke Joints daarmee muziek maken, die we leerden kennen als bluesmuziek.

De “Kids Bow” is zo’n cigar box instrument, die teruggaat naar het aloude instrument, in een workshop speciaal voor kids van tussen 8 en 12 jaar ontwikkeld. Het gitaartje is een 1 snarige cigar box Diddley Bow, gemaakt van een sigarendoos, een bezemsteel of ander gebruikt hout en een echte gitaarsnaar. Op de Kids Bow kunnen kinderen al heel snel een blues wijsje en een vette rocklick spelen. Onder begeleiding bouwen kids in ca 40 minuten tijd hun eigen 1 snarige gitaar. En na afloop gaan we er natuurlijk ook op leren spelen! De workshop is een leuke, leerzame en interactieve activiteit in techniek, muziek, duurzaamheid en circulair denken. Kosten 30 euro incl. alle materialen. Voor meer info over en aanmelden voor deze workshops, mail naar Henri via bighouse1@kpnplanet.nl

Graffiti workshop

Onder begeleiding van een professionele graffiti artiest ontdek je verschillende spuittechnieken en mag je jouw eigen creativiteit de loop laten om je eigen graffiti stijl te ontdekken.
11.30 – 12.30 uur & 13.00 – 14.00 uur & 14.30 – 15.00 uur

Workshop 3 snarig semi acoustisch cigar box gitaar
12.15 - 14.45 uur Onder begeleiding bouwen van een acoustische, 3 snarige, ongefrette cigar box slide gitaar (het oer model) van hoogwaardige materialen. Geschikt voor zowel beginners die nog nooit geen snaar instrument in handen hebben gehad als gevorderden. En..., de gitaar kan op een versterker worden aangesloten! Duur van de workshop is ca 2,5 uur en dat is inclusief les in een aantal mooie vette blues- en rock licks. Vooraf opgave (of men een links- of rechtshandige gitaar wil bouwen) via mail i.v.m. voorbereiding van de instrumenten, is daarom wel nodig. Kosten deze zeer gezellige workshop 3 snarig semi acoustisch cigar box gitaar is slechts 110 euro. Meer info of opgave kan via: bighouse1@kpnplanet.nl

Performance art in red

Volg de rode schoenen naar het Plein bij de Molen en laat je verassen door ambacht demonstraties en ontdek hoe theater, muziek en beeldende kunst samen komen in performance art en laat je meenemen in hun wereld in rood. Kom je verwonderen over grote bellenblaas bubbels en doe mee aan de workshop sieraden maken met krimpie bij Angelart.

YarnArt

Binnenkort meer informatie over de activiteiten bij Twee Steekjes Los in de Kruisstraat.

10x10 Schilderwedstrijd

Wie maakt het mooiste mini-kunstwerk? De uitdaging is om van een kaal bordje van 10x10 cm een kunstzinnige creatie te maken. Dus teken, schilder, boetseer of plak erop los. Volwassen zenden vooraf hun inzending in. Kinderen mogen op de dag van het festival hun creatieve talent laten zien bij Atelier Susan Annot (Kerkstraat 11). Doe mee en maak kans op leuke prijzen.

Open ateliers

De deur van het atelier in de Voermankoepel aan het Voermanplein met werk van Roeli Rumscheidt staat open en ook kan Atelier Susanne Annot, Bruno Barat Art Gallery, atelier van Lilia Gabo, Atelier Even Binnen van Inge van der Sluis en de Dijkpoort bezocht worden.

Galerie Niemeijer presenteert een deel van hun collectie bij het Molenhuisje naast molen de Fortuin. Naast de collectie laten ze ook iets zien van lijstenmakerij en het restauratie atelier en kunt u informeren naar hun exclusieve galerielijsten en taxatie mogelijkheden.

Tijdens de Kunstmaand Hattem van 1 t/m 29 mei worden er meerdere workshops gegeven. Lees hier meer over de Kunstmaand.

Kleinkunst podia

Kom genieten van adembenemende performances. Let op voor al dat moois wat rondloopt en als straattheater door de straten rondtrekt. Sfeervolle muziek en creatieve workshops maken dit jaarlijkse evenement compleet.

Volg het laatste nieuws op onze Facebook en Instagram

Kom zaterdag 20 mei 2023 naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst.

Kunstfestival Hattem wordt mede mogelijk gemaakt door: