Een verrassende 24 uurs belevingstour

24H Hanze Hattem

24H Hanze is een unieke manier om culturele hotspots in Hattem te bezoeken. Musea en monumenten openen hun deuren en organiseren allerlei activiteiten. 24H Hanze is een fantastische kans om alles wat Hanzestad Hattem te bieden heeft in 24 uur te ervaren.

De Hattemse musea laten publiek op een ongebruikelijke manier het museum beleven. Zo kunt u genieten van een Museum Diner in het Voerman Museum. En ontdekt u op een drijvend pop-up museum meer over de Middeleeuwen. Ga op ontdekking met je zaklamp langs de Hanzesteden kalenderplaten van Anton Pieck en geniet van bijzondere voordracht van ‘Alle verhalen van 1001 Nacht’. Ook zijn er instaprondleidingen en een Hanzespeurtocht in het Anton Pieck Museum.

24 uur marathon molendraaien
Windkorenmolen De Fortuin organiseert een 24 uurs durende marathon molendraaien en is ook ’s nachts te bezichtigen en van binnen en buiten mooi aangelicht. Via Visit Hattem kun je live Kolonisten van Hanze spelen; een live versie van het beroemde bordspel waarbij spelers grondstoffen verzamelen en ruilen met elkaar dit alles live in de binnenstad van Hattem.

Hansa Stories
Hanzeverhalen voordracht in de Luxury Room van Apart Hotel en in de kelders van Sec Marché neemt je mee naar vroegere tijden in Hattem. Een interactieve vertelling neemt je mee in het leven van Hannes en het Hanze verhaal.

Beleef de Hanze tijdens KLEURRIJK
“We schrijven 1782. De Hanze viert Hoogtij. Een verbond van steden die onderling handel dreven”. Zo klinken de eerste woorden uit de Hanzebeleving KLEURRIJK. Een samenwerking tussen Muziekvereniging Ontwaakt, Willem Gunneman producties, AngelArt Kunst&Zo en Atelier Susanne Annot. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om in het kader van het Hanzejaar 2023 een eenmalig en uniek evenement te organiseren onder de naam KLEURRIJK. Een muzikale beleving in het licht van de aloude Hanzestad met een knipoog naar de rijke historie van de regio, kunst, de inwoners, dromen en de toekomst. Een show waarin verhaal, muziek en kunst gaan samenkomen. De kaartverkoop voor KLEURRIJK zal starten in juni. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom dit mooie project kan men terecht op de sociale media (@kleurrijkhanze) en de website www.kleurrijkhanze.nl.

Muzikale verrassingen
Op vrijdag is er een uniek Hanze Nachtconcert in de Andreaskerk verzorgt door Huygens Consort en in de Open Poort geniet u van optredens van diverse koren. Muziekvereniging Ontwaakt organiseert op zaterdag ‘KleurRIJK’ in de Andreaskerk. Een muzikale beleving in het licht van de Hanzestad met een knipoog naar de rijke historie van de regio, kunst, de inwoners, dromen en de toekomst.

Museumschip de Vlotburg
Van 6 september t/m 16 oktober (11.00 - 18.00 uur) kun je aan de Schipperswal het Museumschip bezoeken. Hier ontdek je het Middeleeuwse leven van dichtbij. Op het reizend kasteelschip van 50 meter lengte, is een uitgebreide expositie met levensechte taferelen van de wijze waarop de mensen aten, wat voor kleding ze droegen en de verschillende ambachten en middeleeuwse gebruiken.

Reserveer 13 en 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen.