Sinterklaasintocht Hattem 12 november 13.30 - 16.00 uur

Sinterklaasintocht Hattem 2022

wanneer
12 november
13:30 - 16:00

Oh kom er eens kijken

Zaterdag 12 november rijden de Sint en zijn Pieten met een bonte stoet door een deel van Hattem. Met diverse bijzondere voertuigen zal de intocht vanaf 13.30 uur een route afleggen en eindigen tussen 14.30-15.00 uur op het Marktplein waar kinderen kunnen deelnemen aan leuke Sinterklaas spelletjes bij de Pietengym. Blaaskapel De Hanewakkers zorgen voor muzikaal vertier tijdens de intocht en voor vrolijke Sinterklaasmuziek in de winkelstraten tijdens de Pietengym.

Wanneer

-

Andere route dan 2021

De Sinterklaas intocht gaat dit jaar langs andere straten dan vorig jaar, waaronder door de wijk “Het Rode Dorp”. Vorig jaar lukt het niet om een routing te vinden langs alle wijken, dit jaar doen we juist deze straten aan. De intocht gaat via: Eikenlaan, Beukenlaan, Tulpstraat, Leliestraat, Moslaan, Hoopjesweg, Allee, Parklaan, Vliegenstein, Van Galenstraat, Verlengde Parklaan, Eijerdijk en Dorpsweg.

Pietengym op de Markt

Tussen ongeveer 14.45 en 15.00 uur komt Sinterklaas aan op de Markt en wordt hartelijk welkom geheten door de burgemeester en een heleboel juichende kinderen. Na het startsein van de Pietengym kunnen kinderen zelf actief spelletjes doen met de Pieten. DJ-Piet zorgt voor gezellige Sinterklaasmuziek tijdens het jute zak lopen, stoelen dans, blokken gooien en precisie strooien. De brandweerpieten dagen je uit om cadeautjes in de schoorsteen gooien, ook mag je even een kijkje nemen in de brandweerwagen of met een Brandweerpiet op de foto.

Oproep van de VeiligheidPiet

Er mogen geen fietsen op de Markt in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer. Parkeer aub uw fiets net buiten de stad of in de fietsenrekken.

Glutenvrije pepernoten

Kinderen met een glutenallergie kunnen zaterdag dankzij Nederlandse Coeliakie Vereniging en Liberaire met een gerust hart pepernoten aannemen van de Glutenvrije Piet. Herkenbaar aan de groene kleding en de speciale bakfiets maakt deze Piet kinderen blij met speciaal verpakte zakjes glutenvrije èn lactosevrije pepernoten. Download hier de kleurplaat en vlag, neem deze uitgeprint mee, zodat de Glutenvrije Piet de kinderen makkelijk kan herkennen.

Vlag Glutenvrij

KLeurplaat Glutenvrij

De Sinterklaas intocht is mede mogelijk gemaakt door:

Boni supermarkt Hattem, Brandweer Hattem, Cafetaria Plaza de Haven, De Leckernije, Eendjehuren.nl, Evenetent party en evenementenverhuur, Fietsspeciaalzaak Gaperslanden, Gemeente Hattem, IJsvereniging Hattem, JM Reclamedia, Nederlandse Coeliakie Vereniging, Rode Kruis Noordoostveluwe en Vadesto Outdoor Adventure.

Het wordt een onvergetelijk Sinterklaasfeest! Komen jullie ook allemaal?

Volg het laatste nieuws op onze Facebook en Instagram