evenement

Zomerconcerten op beiaard en orgels Andreaskerk in Hattem

wanneer
1 juli - 31 augustus
plaats
Hattem

Ook dit jaar is er tijdens de wekelijkse woensdagmiddagmarkt van Juli tot en met begin September weer een reeks zomerse bespelingen van de Hattemer beiaard, gevolgd door een bespeling van de beide orgels in de Grote of Andreaskerk.

De aanvangstijd van de carillonconcerten is 14.30 uur, met aansluitend van 15.15 uur tot 15.45 uur een orgelbespeling.

Musici De volgende organisten verlenen achtereenvolgens naast stadsbeiaardier Martien van der Knijff medewerking aan deze bespelingen: 6 Juli Bert Gelderman, 13 Juli Martin van Heerde, 20 juli dr. Jan Luth, 27 Juli Harm Jansen, 3 Augustus Bert Gelderman, 10 Augustus Jaap Neuteboom, 17 Augustus Harm Jansen, 24 Augustus Ds. Matthijs Schuurman, 31 Augustus Stef Tuinstra.

Locatie

Grote of Andreaskerk

  • Adres Markt 2
    8051EZ Hattem

Open Monumentendag Daarnaast is er nog een afsluitend concert tijdens Open Monumentendag op zaterdagmiddag 10 September van stadsbeiaardier Martien van der Knijff en organist Harm Jansen.

Weekmarkt Deze concerten zijn mooi te combineren met een bezoek aan de weekmarkt en het historische centrum van de Hanzestad Hattem. De carillonbespelingen kunnen prima worden beluisterd vanaf het plein rondom de Andreaskerk, bijvoorbeeld vanaf één van de terrassen.

Programmaboekjes Luisteraars zijn van harte welkom. De toegang is vrij. Programmaboekjes zijn gratis verkrijgbaar in de dan voor bezichtiging geopende Andreaskerk.