Eventingwedstrijd door de Hattemse bossen

Molecaten Ruiterdag 2023

wanneer
14 okt 2023
plaats
Hattem
08:30 - 18:00

Landgoed Molecaten in Hattem is zaterdag 14 oktober 2023 wederom het schitterende decor van de Molecaten Ruiterdag. Het meest spectaculaire onderdeel van deze eventingwedstrijd, ook wel de triatlon van de paardensport, is de crosscountry waarbij paarden en hun ruiters door de bosrijke omgeving van het landgoed over natuurlijk hindernissen springen.

Landgoed Molecaten in Hattem is zaterdag 14 oktober 2023 wederom het schitterende decor van de Molecaten Ruiterdag. Het meest spectaculaire onderdeel van deze eventingwedstrijd, ook wel de triatlon van de paardensport, is de crosscountry waarbij paarden en hun ruiters door de bosrijke omgeving van het landgoed over natuurlijk hindernissen springen. Bezoekers kunnen het crosscountry parcours van ongeveer drie kilometer en zo’n 30 hindernissen helemaal wandelen. Het start- en eindpunt van de crosscountry is vlakbij ‘Hattem Playa’, het oude natuurzwembad De Watermulder aan de Randweg. Hier is een cateringplein ingericht waar wandelaars gratis terecht kunnen voor foodtrucks, livemuziek en kinderactiviteiten. De Molecaten Ruiterdag wordt al decennialang georganiseerd door rijvereniging Hippisch Hattem en is gratis toegankelijk. Ook honden zijn welkom, mits aangelijnd. Voor het parkeren van auto’s van bezoekers aan de Eliselaan vraagt de organisatie een kleine bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.molecatenruiterdag.nl

Wanneer

-

Prijzen

Gratis toegang. Ook honden zijn welkom, mits aangelijnd. Voor het parkeren van auto’s van bezoekers vraagt de organisatie een kleine bijdrage.

Locatie

Landgoed Molecaten