evenement

Sinterklaasintocht Hattem

wanneer
18 nov 2023
plaats
Hattem
13:30 - 16:00

Sinterklaasintocht & Pietengym

Oh kom er eens kijken
Sinterklaas en zijn pieten zijn onderweg naar Nederland en brengen op zaterdag 18 november een bezoek aan Hattem. Sinterklaas komt aan in de haven en gaat via de winkelstraten naar het Marktplein waar de middag eindigt met een gezellig Pietenfeest.

Aankomst in de haven
Om 13.30 uur komt Sinterklaas aan in de haven en wordt hartelijk welkom geheten door onze burgemeester en hopelijk ook door een heleboel zingende en juichende kinderen. Vanaf ongeveer 14.00 uur begint Blaaskapel de Kleikloeten te spelen en geeft hiermee het startsein voor een optocht door de winkelstraten en speelt vrolijke Sinterklaasliedjes.

Wanneer

-

Locatie

Binnenstad

Route binnenstad
De route gaat vanuit de haven via de Dijkpoort naar Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat naar de Markt. We hopen dat jullie allemaal met de stoet van de Sint meelopen of aan de route staan.

Pietenfeest op de Markt
Rond ongeveer 15.00 uur komt Sinterklaas aan op de Markt en zal vanaf het balkon van het stadhuis alle kinderen op de Markt begroeten en samen met de burgermeester het startsein geven voor het Pietenfeest. Kom die middag met de DJ-piet jouw Tiktokdansjes oefenen en doe mee met jute zak lopen en blokken gooien. De brandweerpieten dagen je uit om cadeautjes in de schoorsteen gooien, ook mag je even een kijkje nemen in de brandweerwagen of met een Brandweerpiet op de foto.

Tekentafel Kleur de Hanze
Kom kleuren en wie weet verschijnt jouw kleurplaat straks op het stadhuis als lichtprojectie. Als je met felle kleuren jouw creatie hebt gemaakt, denk er dan aan om deze te fotograferen en upload jouw ingekleurde kleurplaat vóór 1 december via de inleverknop op de website. De projectie van de kleurplaten vindt plaats van 22 t/m 30 december van 17.00 - 23.00 uur.

Oproep van de VeiligheidsPiet
Blijf bij de haven achter de dranghekken en volg de instructies van de verkeersregelaars bij de oversteek naar de binnenstad. Er mogen geen fietsen op de Markt in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer en voor voldoende ruimte voor het Pietenfeest. Parkeer aub uw fiets net buiten de stad.

Hoogwater
Het beste zicht op de aankomst van Sinterklaas heb je vanaf de Camperparkeerplaats of bij de kanonnen bij het borstbeeld van Jan Voerman. Het is niet toegestaan om in het gras op de Schipperswal te staan. Het is hoogwater en een groot deel van Schipperswal is voor uw veiligheid om die reden afgesloten.

Glutenvrije pepernoten
Kinderen met een glutenallergie kunnen zaterdag dankzij Nederlandse Coeliakie Vereniging met een gerust hart pepernoten aannemen van de Glutenvrije Piet. Vanuit een blauwe oldtimer Eend kun je van de Piet in groen kleding speciaal verpakte zakjes glutenvrije èn lactosevrije pepernoten aannemen. Download hier de kleurplaat en vlag, neem deze uitgeprint mee, zodat de Glutenvrije Piet de kinderen makkelijk kan herkennen.

Vlag Glutenvrij

Kleurplaat Glutenvrij

De Sinterklaas intocht is mede mogelijk gemaakt door: AH Hattem, Brandweer Hattem, Cafetaria Plaza de Haven, Eendjehuren.nl, Gemeente Hattem, Hanzepark Hattem, JM Reclamedia, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Rode Kruis Noordoostveluwe.

Het wordt een onvergetelijk Sinterklaasfeest! Komen jullie ook allemaal?

Lees hier meer over de Etalagespeurtocht

Volg het laatste nieuws op onze Facebook en Instagram