evenement

Tussen HanzeKunst en Kitsch

wanneer
23 sep 2023
plaats
Hattem
10:00 - 16:00

Zaterdag 23 september a.s. wordt er in het kader van het Hanzejaar 2023 een gratis taxatiedag voor uw Kunst en Antiek in de Hanzestad Hattem georganiseerd. Iedereen uit Hattem en verre omstreken is welkom om zijn of haar ‘Hanzewaar’ in de vorm van kunst en antiek te laten taxeren in de Hanzetraditie.

Heeft u altijd al willen weten wat de waarde is van uw oude schilderij of aquarel van bijvoorbeeld Koekkoek, Schelfhout, Israëls, Voerman, Koster of Eelsingh? Of bent u benieuwd naar de ouderdom van uw antieke porseleinen object en de functie en waarde van uw voorwerp? Heeft u een zilveren servies of een gouden armband geërfd, en wilt u horen wat de actuele waarde is? Komt u dan naar onze gratis taxatiedag, die ter gelegenheid van het Hanzejaar in Hattem, tussen Zwolle en de Veluwe gelegen, gehouden wordt.

Registertaxateurs
Een team van ervaren gecertificeerde registertaxateurs beoordeelt uw kunstwerken en antieke voorwerpen kosteloos op waarde en ook krijgt u - waar mogelijk - (kunst)historische achtergrond informatie en een verhaal bij uw object. Naast op deze kosteloze taxaties, kunt u indien gewenst ook na onderling overleg uw kunstwerken en/of uw overige antieke voorwerpen ter verkoop aanbieden.

Wanneer

-

Locatie

De Dijkpoort

De taxatielocatie is de Dijkpoort in Hattem, een pittoresk beeldbepalend en uit circa het jaar 1400 stammend rijksmonument, tegenwoordig fungerend als levend en dynamisch erfgoed, dat open is voor publiek, waar diverse activiteiten plaats vinden en waar het atelier te zien is van beeldend kunstenaar Edith de Jong.

Het taxatieteam bestaat uit Christiaan Lucht [Schilderijen, Aquarellen en Grafiek] en twee taxateurs van Taxatiehuis Arnhem: Roger von Schükkmann [Overig Antiek, Porselein en Inboedelgoederen] en Annelies Evers [Goud, Zilver en Juwelen].

Voor grote en/of kwetsbare objecten creëren we een separate plaats op de begane grond en kunnen we van de gastvrijheid van Bruno Barat Art Gallery gebruik maken. Bij grotere hoeveelheden en zeldzame objecten en inboedels is het in overleg mogelijk dat de taxateurs op een ander moment na onderlinge afspraak met u uw kant opkomen.

Datum Taxatiedag: Zaterdag 23 september 2023
Taxatielocatie: Dijkpoort 1, 8051 BM Hattem
Tijdstippen: 10:00-13:00 en 13:30-16:00
Vrije inloop: in volgorde van binnenkomst [via volgnummers, uitgifte bij de Dijkpoort]
Inlichtingen: Christiaan Lucht - Mobiel: 06-11881104 Email: taxatiedagen@gmail.com
Parkeergelegenheid: Parkeerplaats Jachthaven (langs de Geldersedijk), Hattem
Het betreden van de historische Dijkpoort is op eigen risico. ↵