evenement

Illustraties Van Bigkikker tot Neushoornvogel

wanneer
24 okt 2023 - 7 jan 2024
plaats
Hattem

Welk beeld heeft een kind als het hoort dat het in de dierentuin een neushoornvogel, een tijgerhaai of een zebravink gaat zien? Jenny Bakker tekende vanuit het kinderbrein en exposeert haar illustraties van het kinderboek Van Neushoornvogel tot Bigkikker. Je kunt ook zelf komen tekenen.

Het Atelier Het Atelier is een inspirerend concept van een tentoonstelling en een werkplaats in één. Je ziet een tentoonstelling van werken van een hedendaagse, bekende en professionele illustrator in combinatie met laagdrempelige tekenopdrachten. Zo kun je ook bij jezelf het durven tekenen stimuleren. De illustrator, Jenny Bakker, is ook de tekenleerkracht en de inspirator. Via filmpjes, sjablonen en voorbeelden ontdek je dat het vooroordeel Ik kan niet tekenen volkomen onterecht is.

Tekenen kun je leren … ...en het begint met goed leren kijken. De tentoonstelling over Jenny’s prachtige boek Van Bigkikker tot Neushoornvogel geeft helder uitleg hoe te tekenen. De bijbehorende opdrachten zijn uit te voeren op elk niveau . Als je wilt, mag je jouw eigen gemaakte tekening ook in het museum ophangen. Hoe gaaf is dat?

Wanneer

24 okt - 7 jan 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 10,00
Entreeprijs senioren (vanaf 65 jaar)
€ 9,00

Museumkaarthouders gratis toegang
CJP kaarthouders € 3,00 korting