evenement

Extra expositie van 28 bijzondere collectiestukken

wanneer
6 nov 2023 - 7 jan 2024
plaats
Hattem

Een legaat maakte het mogelijk dat we 28 bijzondere collectiestukken van Anton Pieck konden verwerven. Alle 28 werken kun je tot en met 7 januari bezichtigen in een ingelaste expositie in het Anton Pieckmuseum.

Eén van de nieuwe aanwinsten is de leuke aquarel van Kabouter Efteling. Deze kabouter is de hoofdpersoon uit het boek dat Martine Bijl schrijft in 1982 over de ontstaansgeschiedenis van de Efteling.

Kabouters zie je niet. Alleen als je er in gelooft, kun je kabouters zien. Kabouter Efteling komt Anton Pieck om hulp vragen bij het zoeken van een geschikte locatie voor het broodnodige sprookjesbos. Stad en land reizen Pieck en de kabouters af en ze bezoeken de ene na de andere burgemeester. Niemand gelooft in kabouters dus niemand wil helpen. Totdat ze in Loon op Zand komen. De betreffende burgemeester gelooft ook niet in kabouters maar zijn dochtertje gelooft er wel in. Zij haalt hem over om een plek voor de kabouters en sprookjesfiguren beschikbaar te stellen en zo komt het sprookjesbos er. Als dank voor zijn inzet, wordt het vernoemd naar de ondernemende kabouter; Efteling.

Wanneer

6 nov - 7 jan 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,50
Entreeprijs senioren (vanaf 65 jaar)
€ 9,00
CJP prijs
€ 7,00

Museumkaarthouders gratis toegang

Locatie

Anton Pieck Museum

Op de aquarel zien we de kabouter met een ontwerptekening onder de arm en een hamer in zijn hand. Een vogel loopt achter hem en heeft een spijker in zijn bek.