Meerdere workshops

Gratis Workshops

wanneer
12 - 22 feb 2024
plaats
Hattem

Maak in 2 uur een schilderij gebaseerd op muziek van De Schilderijententoonstelling van Mussorgski. De schilderijen worden verwerkt in een muziekvoorstelling op 20 april in de Open Poort.

In 2024 bestaat De Christelijke Muziekvereniging 125 jaar en dat willen we graag met jou vieren, want wie jarig is, trakteert. Daarom organiseren we gratis schilderworkshops, zodat jij jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Je ontmoet nieuwe mensen én je krijgt les van een professionele kunstenaar. Er is geen minimum of maximumleeftijd; iedereen mag meedoen. Je kunt het ook gezellig samen doen met broertje, zusje, vader, moeder, opa of oma!

Lang geleden heeft componist Modest Mussorgski een schilderijententoonstelling gezien en kreeg inspiratie om muziek te maken. Bij elk schilderij dat hij toen gezien heeft, heeft hij muziek geschreven.

Wanneer

12 feb - 22 feb 2024
  • elke 2e maandag van de maand: - uur
  • elke 2e dinsdag van de maand: - uur
  • elke 2e donderdag van de maand: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis
Deelnameprijs
€ 1,00

Deelname is gratis

Locatie

Angelart Kunst&Zo

Wat is de bedoeling? Jij maakt tijdens een 2 uur durende workshop een schilderij. Dat kunstwerk wordt verwerkt in die muziekvoorstelling op zaterdag 20 april 2024 (zet die datum alvast in jouw agenda). De schilderijen zijn te zien op de beamer als de muziek ervan gespeeld wordt én we stellen alle schilderijen tentoon. Nu draaien we het dus weer om: jij gaat een schilderij maken op basis van de muziek en de titel van het deel van jouw keuze.

Instructie Een week voor de workshop krijg je een instructiemail met daarin o.a. de vraag om thuis een keer de muziek te luisteren, woorden of kleuren op te schrijven die bij je opkomen als je de muziek luistert en plaatjes op te zoeken bij de muziek, zodat je die kunt namaken bij de workshop.

Elk deel heeft zijn eigen karakter (bijvoorbeeld zwaar, licht, frivool of donker). Voor elk deel is er een workshop. Tussen 12 februari en 27 maart 2024 zijn de 12 workshops, na schooltijd op allerlei verschillende dagen. Op deze pagina staan alle delen uitgelegd en kun je zien wanneer de workshops gegeven worden en staat onderaan de pagina het inschrijfformulier: https://www.cmhattem.nl/gratis-schilderworkshops/

Eigen kunstwerk Je mag ook een schilderij inleveren zonder een workshop te volgen. Dan kun je het schilderij helemaal in jouw eigen tempo maken. Laat in dat geval ook even jouw gegevens achter in dit formulier, want dan kunnen we ervoor zorgen dat het schilderij ook te zien is in onze muziekvoorstelling.