Een formatie rond drie frontladies met vocale harmonieƫn

Jazzconcert the Alluring Ajettes

wanneer
10 maart
plaats
Hattem
16:00 - 18:00

Op het repertoire staan vele mooie liedjes uit de jaren '20 tot eind jaren '50. De dames kiezen hun eigen favoriete jazz-, swing- en blusliedjes, herkenbare tunes van bijvoorbeeld the Boswell Sisters, Fats Waller, Louis Armstrong, the Andrews Sisters, en natuurlijk Ella en Billie en arrangeren die voor driestemmige zang.

Opgericht in 2013 door Margriet Bruggemans, Marieke Eerelman en Marit van Raalte staan the Alluring Ajettes onder artistieke leiding van bandleider en arrangeur Reinder van Raalte. Op een avond, in de tuin bij een kampvuur, zaten ze te luisteren naar de Amerikaanse singer-songwriter A.J. Croce, wiens vroege albums de sfeer ademen van oude jazz, blues en swing. Het idee ontstond om rond deze muziek een band op te richten. Na succesvol zijn liedjes naar hun hand te hebben gezet kregen ze de smaak te pakken. Er bestond immers nog zoveel meer prachtigs in die stijl!

Inmiddels hebben de Ajettes vele bijzondere optredens gehad op prachtige plekken. Naast de reguliere optredens zijn zij zich ook meer gaan richten op het produceren en creƫren van kleinschalige theaterproducties. Kom genieten op 10 maart as.

Wanneer

-

Locatie

Brasserie de Konijnenberg