evenement

Molecaten Ruiterdag

wanneer
16 oktober
10:00 - 17:00

Op zaterdag 16 oktober doen zo'n 175 eventingruiters en hun paarden mee aan crosscountry van de Molecaten Ruiterdag op het gelijknamige landgoed in Hattem. Een route van ruim drie kilometer en met zo’n 30 hindernissen door de prachtige bossen. Bezoekers zijn van harte welkom om het crosscountry traject te wandelen en vooral om een kijkje te nemen op het terrein bij het oude natuurzwembad ‘De Watermulder’. Speciaal voor de Molecaten Ruiterdag is hier ‘Hattem Playa’ ingericht, een promodorp met foodtrucks.

“Voor veel Hattemers is het oude zwembadterrein een nostalgische plek,” zegt Wichert Fikse, voorzitter van de organiserende vereniging Hippisch Hattem. “Het zwembad is onderdeel van een spectaculaire waterhindernis. Toeschouwers kunnen hier genieten van de paardensport en gezellig een hapje of drankje nuttigen bij een van de vele horecapunten op dit terrein. ’s Middags is er ook akoestische livemuziek met Trio Concordia en het professionele animatieteam van hoofdsponsor Molecaten zorgt dan voor kinderactiviteiten. Het is een mooi start- en eindpunt van de wandelroute.”

Verloting
Op het terrein van ‘Hattem Playa’ zijn bonnenboekjes te koop waarmee je bij iedere foodtruck een versnapering kunt halen. Onder de kopers van dit bonnenboekje worden bovendien drie fantastische prijzen verloot: een weekend weg voor zes personen in een vakantiepark van Molecaten, een overnachting bij Hotel van der Valk in Zwolle en een diner bij restaurant De Voorburcht in Hattem.

Wanneer

-

Locatie

Landgoed Molecaten

Moeder en dochter
Het draait natuurlijk om de paardensport tijdens de Molecaten Ruiterdag. Vanaf ongeveer 10.00 start de eerste ruiter in de cross-country, en de eventingwedstrijd (ook wel SGW genoemd) eindigt rond 17.00 uur. Naast de reguliere rubrieken B t/m Z wordt in de hoogste klasse, de klasse Z, gestreden om het KNHS regiokampioenschap van Gelderland en Flevoland. Hierin gaat onder andere olympisch amazone Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) de strijd aan met haar eigen dochter Leida Naber, die onlangs nog zesde werd op het EK voor de jeugd. Maar ook Merel Blom (Heerde) doet mee, zij vertegenwoordigde Nederland dit jaar op de Olympische Spelen in Tokyo.

Gratis toegang
De Molecaten Ruiterdag is gratis toegankelijk. Voor het parkeren van auto’s van bezoekers aan de Koeweg vraagt de organisatie een kleine bijdrage. Kom daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Het promodorp en de horeca bevinden zich op het afgezette terrein van ‘Hattem Playa’ en deze is alleen toegankelijk met een coronabewijs. Kijk voor alle actuele info en de plattegrond voor de wandelroute op www.sgw-hattem.nl.