evenement

Avondwandelvierdaagse 2022

wanneer
16 - 19 mei
plaats
Hattem

Avondwandelvierdaagse Hattem 16 t/m 19 mei

Eindelijk mogen we weer!
We gaan in mei weer van start met de 54ste Avondwandelvierdaagse in Hattem. En weer een ‘normale’, want in 2020 moest ineens alles stopgezet worden en in 2021 is de Home Edition georganiseerd. Prachtig dat vorig jaar ca. 300 lopers daar aan mee gedaan hebben. Veel kinderen zeiden echter wel dat ze liever weer aan een normale vierdaagse mee wilden doen. Dit jaar zijn voor de 5 en 10 km wandelaars weer mooie routes uitgezet en de verkeersregelaars, routeuitzetters, controleurs, leden van het Rode kruis, de muziekverenigingen enz. zijn zich weer aan het voorbereiden om er samen een fijne wandelweek van te maken.

Ook dit jaar wordt er weer samengewerkt met het JOGG-project (jongeren op gezond gewicht) van de gemeente Hattem, waarvan de uitvoering berust bij de HUB-buurtsportcoaches. Drie jaar geleden is gestopt met de drinkplaatsen door de scholen, maar naast eventueel zelf mee te nemen drinken zorgen de buurtsportcoaches onderweg ook voor een verfrissing, samen met de plaatselijke supermarkten. Naast Vadesto als sponsor leveren de supermarkten weer een prachtige bijdrage aan het evenement.

Wanneer

-
-
-
-

Locatie

Binnenstad

Het défilé dat de vier wandeldagen afsluit zal weer zoals vele jaren langs een vast parcours gaan door de binnenstad. De organiserende Stichting Avondwandelvierdaagse Hattem vraagt daarom ook op dat moment de auto’s zoveel mogelijk buiten de route te houden voor een vrije doorgang. De deelnemers starten maandag tot en met woensdag vanaf 17.30 uur (10 km) resp. 17.45 uur (5 km) vanaf de Hof van Blom. Het startbureau zit dit keer in de van Heemstraschool, die daar welwillend een ruimte voor beschikbaar stelt. Om uiterlijk 21.30 uur moeten de wandelaars zich hebben afgemeld. Op de slotavond kan iedereen vanaf 17.15 uur starten om zich daarna weer op tijd op te kunnen stellen voor het defilé dat om 18.30 uur precies begint vanaf de Hollewand.

Deelname kost voor wandelaars tot en met veertien jaar 3,50 euro, vanaf vijftien jaar 4 euro. Inschrijven kan nog op maandag 16 mei, vanaf 17 uur bij het startbureau.

Hoewel er tientallen vrijwilligers in touw zijn om het wandelevenement te doen slagen zijn meer vrijwilligers nog van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen tijdens de avondvierdaagse even binnenlopen bij het startbureau om daar met de organisatoren te overleggen wat zij op dat moment of een volgend jaar voor het wandelevenement kunnen betekenen. Zo hoopt de organisatie er weer als vanouds fijne wandeldagen van te maken!