Ontdek verrassende kunst en ontmoet inspirerende kunstenaars in hun ateliers!

Open Atelierdagen Noordoost Veluwe

wanneer
01 - 2 oktober
plaats
Diverse locaties

Kunstenaars uit de regio openen de deuren van hun ateliers voor bezoekers. Ontdek verrassende kunst en ontmoet inspirerende kunstenaars!

Open Atelierdagen 2022: minder keuzestress, meer voorpret! ‘Sneak-preview’-expositie en verruimde openingstijden Kunstliefhebbers opgelet – de Open Atelierdagen Noord Veluwe komen er weer aan! Op 1 en 2 oktober 2022 openen kunstenaars uit de hele regio weer de deuren van hun ateliers voor bezoekers. En dit jaar begint de voorpret al een week eerder, met een ‘sneak preview’-expositie op 23, 24 en 25 september!

36 kunstenaars uit Hattem, Heerde, Veessen, Epe, Oene, Welsum, Emst, Vaassen en Wenum-Wiesel doen dit jaar mee aan de atelierroute, waaronder zes nieuwe deelnemers. Bezoekers hebben de unieke gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars, maar ook met de diverse technieken, materialen en disciplines, van schilderijen tot beeldhouwwerk, van digitale kunst tot fotografie. De ontmoeting met de kunstenaars, de inspirerende verhalen en de ongedwongen sfeer trekken al jaren duizenden bezoekers naar dit bijzondere evenement.

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Gratis toegang

Goed nieuws tegen keuzestress
36 Ateliers in twee dagen – om keuzestress te voorkomen én de voorpret alvast te verhogen, vindt dit jaar in her weekeinde voorafgaand aan de Open Atelierdagen een ‘sneak-preview’-expositie plaats. Alle deelnemende kunstenaars tonen dan één van hun werken, zodat bezoekers de gelegenheid hebben, alvast hun ideale kunstroutes samen te stellen. De voor-expositie is op 23, 24 en 25 september in het KEK-huis in Epe. Op zaterdag 24 september om 16 uur vindt daar ook de feestelijke aftrap voor het Nood-Veluwse artistieke happening plaats – alle kunstliefhebbers uit de regio zijn hierbij van harte welkom!

Verruimde openingstijden en Kunstrustpunten
Een ander goed nieuws is de verruiming van de openingstijden van 11.00 tot 18.00 uur. Zo kunnen bezoekers ook al in de ochtend ateliers bezoeken. Om voldoende energie voor een weekendje artistieke beleving te hebben, zijn er een aantal horecagelegenheden omgedoopt tot ‘Kunstrustpunten’. Hier zijn tussen de atelierbezoeken door lekkere – eveneens artistieke – versnaperingen te krijgen.

Website en vouwblad
Alle belangrijke informatie over tijden, locaties, de kunstenaars, hun ateliers en de Kunstrustpunten zijn te vinden op de website van de Open Atelierdagen Noord Veluwe www.openatelierdagen.nl. Bovendien is er vanaf september ook een gedrukt vouwblad verkrijgbaar, waarmee bezoekers eenvoudig hun route kunnen uitstippelen. Het vouwblad is eveneens te downloaden van de website. Hier staan ook de locaties waar de gedrukte versie verkrijgbaar is, onder andere natuurlijk bij de voor-expositie in het KEK-huis in Epe en de Kunstrustpunten. Zowel de voor-expositie als ook de Open Atelierdagen zijn gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig.