Beleef Hattem

Hattem: evenementenstad

  • Leestijd 1 minuten
  • 15375 x bekeken

Hattem: Hanzestad aan de IJssel. Een stad aan de rivier heeft iets levendigs, iets frivools. En meestal ook iets Bourgondisch: het leven is het goed . Alsof het stromende water elke dag de stad voorziet van nieuw levenselixer

Dat verklaart misschien de vitaliteit van Hattem: een levendige stad met een monumentale sfeer, waar het goed verblijven is, met bovendien een prachtige omgeving. Het landschap in de omgeving is in zijn ontstaan ook in belangrijke mate bepaald door de rivier de IJssel.

Evenementen
Het stroomt in Hattem. Niet alleen het water van de IJssel waaraan de Hanzestad ligt. Ook de stad zelf is vol leven. De energie stroomt door de middeleeuwse straten. De grootste publiekstrekkers zijn de jaarlijkse Rommelmarkt en het Dikke Tinne Festival. De rommelmarkt is een walhalla voor de vroege vogels. Daar kun je al om 6 uur 's-morgens je vondsten doen. Voor het 2-jaarlijks "Dikke Tinne Festival" gaat de stad terug in de tijd, naar de negentiende eeuw. Een ander goedbezocht evenement is de Kunstmarkt. De hele stad staat dan in het teken van kunst.

Check de agenda van Hattem, hier vind je alle grote én kleine evenementen die het hele jaar door georganiseerd worden.

Geschreven door Sonja