Hanzesteden langs de IJssel

  • Leestijd 1 minuten
  • 4777 x bekeken

In de periode van de 14e tot en met de17e eeuw maakten de steden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem en Kampen deel uit van de Hanze. In Perspectief vroeg in deze steden lokale experts meer over hun stad en de Hanze te vertellen.

Hanzesteden langs de IJssel
Bekijk de video

Meer weten over de steden in het filmpje? Kijk dan op: https://www.visithanzesteden.nl/

De opnamen voor deze documentaire waren in de zomer van 2019. Daarom is er nog niets te zien van de anderhalvemetersamenleving en de coronamaatregelen.

Over In Perspectief
In Perspectief is het geschiedenis themakanaal van Jasper Langedijk en Hugo Bergwerff. Wij maken al jaren filmpjes op dit thema, en in de zoektocht naar grotere onderwerpen komen we regelmatig leuke kleinere onderwerpen tegen. We besloten dit kanaal te maken om met enige regelmaat itempjes te plaatsen die we te leuk vinden om te laten liggen, maar te klein voor onze grotere producties.

De filmpjes zijn niet gesponsord, het zijn geen betaalde opdrachten en ze zijn dus niet gemaakt op verzoek. Gemaakt uit liefde en interesse voor geschiedenis (en musea, exposities, etc.). We staan trouwens zeker wel open voor leuke suggesties, maar blijven binnen het item wat we maken onafhankelijk.