Proeven, beleven en genieten van de tongstrelende lekkernij: chocolade

Chocoladefestival Hattem

Zaterdag 22 oktober 11.00 - 17.00 uur
Hattem tovert om tot een chocoladeparadijs. Kom kijken naar de demonstraties en prachtige showstukken. Uiteraard is er ook volop te proeven en kunnen kinderen meedoen aan leuke activiteiten met chocolade.

Op zaterdag 22 oktober tovert Hattem om tot een chocoladeparadijs. Je kijkt je ogen uit bij de vele demonstraties en prachtige showstukken. Ook is er volop te proeven en te koop bij de beste chocolatiers. Er zijn leuke kinderactiviteiten en ook kunst en kapsels met chocolade, niets in te gek. Kom in Hattem genieten van de wondere wereld van chocolade.

Volg het laatste nieuws op onze Facebook en Instagram

Zaterdag 22 oktober 11.00 - 17.00 uur

Bakker klaar? Bakken maar!
Zo begint presentator André van Duin elke Heel Holland Bakt-show. Tijdens Chocoladefestival Hattem kan Inge je alles vertellen over haar fantastische ervaring bij ‘Heel Holland Bakt’. Speciaal voor alle bezoekers van Chocoladefestival Hattem bakt Inge madeleines, die ze in de stand van Bonbon atelier A3 afmaakt met heerlijke A3 chocolade. Kom deze lekkernij proeven in de stand in de Kruisstraat in Hattem.

Chocoladelekkernijen
Chocoladefestival Hattem is proeven, beleven en volop genieten van chocolade in alle denkbare variaties. Ontmoet chocolatiers, ontdek boeken over chocolade, proef frisdrank gemaakt van het sap van de cacaoboon en smul van oliebollen, donuts of churros met chocolade, engelse fudge, chocoladelollies en prijswinnende bonbons. Witte, pure, melk en ruby chocola, gevulde chocola, chocola met noten of chocola met een smaakje: het is allemaal te vinden op zaterdag 22 oktober in Hattem!

Kinderactiviteiten
Aan de kinderen wordt ook volop gedacht. Van chocolademuffins versieren en chocoladelollies maken tot schilderen met chocolade. De rijen kinderen bij de kapsalon zullen er ook dit jaar weer ongetwijfeld zijn; dankzij de creaties van deze haarkunstenaars lopen weer vele kinderen met prachtige creaties in pure, bruine of witte chocola door Hattem. Ook is er een bungee trampoline en draaimolen.

Smakelijke theateract
De voorstelling van twee roze koks is een dolkomische straattheater voorstelling waarbij die mannen elkaar behoorlijk in de weg zitten. Het is een vrolijke en suikerzoete knipoog naar de vele kook- een eetprogramma’s op de TV. Zo geraffineerd als de suiker vervaardigd wordt, zo geraffineerd staan deze koks opgesteld als een levend standbeeld. Maar als hun publiek er eenmaal aan gewent geraakt is, ontwikkeld zich een komisch drama wanneer zij suikerspinnen willen vervaardigen. Afhankelijk van hoe de wind staat kunnen hun ‘spinsels’ ook voor plakkerige taferelen zorgen ! Een slapstick die goed is voor de lachspieren, want zoals een vlam in de pan kan slaan, is een klein beetje wind voor deze twee komieken ook desastreus! Na afloop ontwikkeld de voorstelling zich is een catering act, want de omstanders krijgen gratis een fijne suikerspin!

Sponsoren
Trots mogen we aankondigen dat Mondzorg Parkzicht sponsor is van het Chocoladefestival Hattem. We zijn heel blij met hun bijdrage aan dit smakelijke festival.