Geniet al wandelend van kunst exposities in de binnenstad van Hattem

Hattemse Kunstmaand

Kunstroute met ruim 100 werken, beeldentuinen & open ateliers

Hattem wordt één grote kunstgalerie
Met ruim 100 kunstwerken in de binnenstad is er veel te bewonderen in Hattem. Een stadswandeling neemt toeschouwers mee langs kunstwerken in de etalages, verrassende beeldentuinen en open ateliers. Van 1 mei t/m 29 mei zijn er diverse schilderijen, keramiek, sieraden, textielkunst, fotografie, beelden, glaskunst en grafisch tekenwerk te bewonderen. Ook de allerkleinsten doen mee! Ga mee op Happy Art Stones jacht en wie weet vindt je wel een ruilsteen voor een gratis ijsje. Bekijk de plattegrond hierboven en deelnemerslijst, zodat u een mooie route kunt uitstippelen.

Volg het laatste nieuws op onze Facebook en Instagram

Fotografie expositie
Van pittoreske steegjes en historische panden tot weidse uitzichten over de IJssel. Hattem levert schitterende plaatjes op. Niet alleen is Hattem inspiratiebron voor vele kunstschilders, de fotogenieke stad wordt ook graag vastgelegd op camera. Kom naar Kerkhofstraat 2 voor de fotografie expositie en ontdek het zelf.

Beeldentuinen
Speciaal voor de kunstmaand zijn er vanaf begin mei nieuwe beelden te bewonderen in de stadsbeeldentuin, te vinden op de hoek van de Kleine Gracht en Geldersedijk. Op Kerkstraat 13 is een inpandige beeldenexpositie met maar liefst 15 beeldhouwerken tentoongesteld.

Kunst in de Tuin Expositie
Van 19 t/m 26 mei vult het Kunstgilde Hattem de route aan met raamexposities bij bewoners aan de Eijerdijk, Randweg en Pannekoekenkamp. Sommige werken hangen aan een raam, een balkon of in een boom op de route. Andere zijn te bewonderen in de tuin voor een woning. Alle veertien gildeleden exposeren hun werk op deze wandelexpositie.

Muurgedichten
In een spannend steegje naast Restaurant De Ridderhof en op de Molenbelt is live het beschilderen van muurgedichten te bewonderen. Anne Will Barneveld & Roos Warnders gaan op vrijdagen en zaterdagen schilderen en vertellen graag welke nieuwe gedichten er in de loop van Kunstmaand op nieuwe muren volgen.

Open ateliers
Benieuwd naar de kunstenaar achter het kunstwerk in de etalage? Enkele Hattemse kunstenaars zijn op de zaterdagen in mei aan het werk in hun atelier voor een kijkje achter de schermen. Nog voordat u onder de Dijkpoort van Hattem wandelt wordt u al verrast met een expositie in het atelier in de Voermankoepel. Bijna dagelijks zijn de kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in ’t Hout aan het werk en bent u welkom voor een bezichtiging. Edith de Jong houdt atelier op de tweede verdieping van de Dijkpoort, die nu nog niet is geopend voor bezichtiging. Aan de stadskant hangt uit het raam wel een echte eye catcher: een kunstbanier van 185x80cm die al van ver te bewonderen is. Ook vindt u een atelier op Adelaarshoek 5a en op Kruisstraat 3. Het Beeldhouwersgilde exposeert aan de Ridderstraat 8 met ruim 45 werken, waarvan het merendeel eveneens te koop is. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u live ervaren hoe grote blokken steen transfomeren tot de mooiste werken. Loop ook even binnen bij Angelart Kunst&Zo. Angela vertelt je graag over haar aquarel technieken en cursus aanbod. Naast haar eigen werken, kunst prints en kaarten zijn in de etalage Urbex fotowerk van Erik Borst, Keramiek van Harmke Zwep en grafisch tekenwerk van Lia Nauta te bewonderen. Volg vanaf hier de rode schoentjes om alle kunstwerken bij het Museum Kwartier te bekijken zoals o.a. het werk van hoedenmaakster Grietje Verwoerd.

Ga op ontdekkingstocht door Hattem en kom genieten van kunst!

(Alternatieve Coronaproof invulling - 28 mei 2022 weer als Kunstfestival met vele activiteiten)