Nederlands Bakkerijmuseum

plaats
Hattem

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is met vier panden en een tunnel onder de straat, het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van ons land. In dit belevingsmuseum, geschikt voor jong en oud, loopt u door de geschiedenis van brood en banket. Ga terug in de tijd of neem een kijkje achter de schermen in onze moderne bakkerij.

Iedere zaterdag én elke dag tijdens de schoolvakanties kunnen de kinderen zelf aan de slag. Bakactiviteiten, een spannende speurtocht en vrolijke familievoorstellingen in het museumtheater zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke dag! Een verjaardagsfeestje bij ons vieren kan ook. Tip: Kijk voor onze activiteitenagenda op de website.

Voor groepen hebben wij verschillende arrangementen. ‘Samen Bakken’ en de bakdemonstratie ‘Symboliek in Brood’ zijn goed te combineren met onze horecamogelijkheden, zoals een kopje koffie met iets lekkers uit eigen bakkerij of een vers gebakken portie poffertjes.

Ook de individuele bezoeker wordt niet vergeten en kan voor een kopje koffie met banket of poffertjes uit eigen bakkerij bij ons terecht. Naast een prachtig terras met beschermde binnentuin beschikt het museum over een fraaie poffertjessalon.

In onze gezellige museumbakkerswinkel kunt u terecht voor een leuk souvenir, brood en banket of een ander aandenken voor thuis. Op zaterdag gaat de museumbakkerswinkel al om 07:30 uur open want dan wordt er brood gebakken.

Kijk voor meer informatie en de actuele openings- en demonstratietijden op onze website.

Contactinformatie

Nederlands Bakkerijmuseum

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag gesloten

In de schoolvakanties ook op maandag geopend.

Gesloten op:
Nieuwjaarsdag
Eerste Paasdag
Eerste Pinksterdag
Koningsdag
Eerste en Tweede Kerstdag
Oudjaarsdag

Geschreven over deze locatie