Kunstroute 60 Variaties Voerman

  • Leestijd 2 minuten

Kom in de herfstvakantie naar Hattem en ontdek de kunstroute 60 variaties Voerman. Ervaar al lopend langs de etalages in de binnenstad de veelzijdige beleving van het IJssellandschap.
Een mooie stadswandeling leidt u langs de winkelstraten, eeuwenoude monumenten, Voerman Stadsmuseum Hattem en pittoreske steegjes. De kunstroute is te bezichtigen van zaterdag 16 oktober t/m zaterdag 30 oktober in de binnenstad van Hattem.

Hattem is al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstschilders. Niet alleen het oude centrum is schilderachtig, ook de ligging aan de IJssel maakt Hattem tot een geliefd onderwerp voor kunstenaars. Zo ook voor Jan Voerman (1857-1941) die graag de wolken boven de IJssel en zijn woonplaats Hattem schilderde.

Wat vooraf ging

Zestig verschillende mensen schilderden onlangs in september het rivierlandschap van de IJssel vanaf de dijk op Hattem. Ieder maakte zijn of haar eigen verbeelding van het IJssellandschap in de geest van IJsselschilder Jan Voerman. Vincent Wolting legde het evenement vast op camera en ook deze foto’s zijn op de kunstroute te bewonderen. Initiatiefnemer van dit project Wim Eikelboom van Rivierverhalen.nl is verheugd dat deze 60 creaties nu voor een breed publiek te bewonderen zijn in Hattem.

Expositie locaties

De meeste panelen zijn in de etalages te bewonderen (zie lijst hieronder) daarnaast wordt een deel tentoongesteld in Voerman Stadsmuseum Hattem. Dit museum dankt zijn naam aan de kunstschilders Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. en belicht naast beeldende kunst ook de historie en archeologie van Hattem. Naast de interpretatie van de 60 deelnemers aan het project zijn in dit museum de prachtige IJsselgezichten van Voerman senior zelf te bezichtigen.

Plattegrond Expositie locaties

Kom naar Hattem en geniet van de rijke variatie aan Voerman interpretaties.