Het Verhaal van Nederland

  • Leestijd 2 minuten

Vanaf woensdag 2 februari is de serie Het Verhaal van Nederland te zien op NPO 3. Ook Hattem komt hierbij in beeld. Speciaal bij deze serie zijn de podwalks, waarvan er een te lopen is in Hattem.

In de TV-serie Het verhaal van Nederland neemt verteller Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis. Daan bezoekt daarbij plekken in het land die in de geschiedenis van betekenis waren en zijn rol als verteller ter plaatse wordt gecombineerd met gedramatiseerde scènes en interviews met deskundigen. Iedere aflevering behandelt een tijdvak in de geschiedenis van dit land, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich er vestigden tot aan de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog.

In aflevering 8 gaat over de patriottenopstand (burgeroorlog), hierbij zal Hattem ook in beeld komen!

Podwalk
Benieuwd hoe de eerste bewoners van Nederland leefden op de Drentse Hondsrug? Hoe de Zwarte Dood Deventer teisterde in de Middeleeuwen? Hoe de patriotten in Hattem in opstand kwamen tegen de Prins van Oranje? Stap zelf in Het verhaal van Nederland met een podwalk! Download de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland in de App Store of Play Store. En wandel met Daan Schuurmans door de geschiedenis.

Podwalk in Hattem
Afstand: 5 km
Start/eind: Koeweg 3a, 8051 PM Hattem

Omschrijving
We beginnen onze wandeling op Oranjegezinde grond. Midden in het dichtbegroeide bos vinden we een groot open stuk land, met daarop een statig landhuis. Als we langs de Molecatense beek verder wandelen, komen we uit in het knusse Hattem, waar kleine poortjes ons leiden naar verscholen parken en pleintjes.

In de 18e eeuw eisen gewone burgers in Nederland meer rechten op. Deze patriotten komen in opstand tegen de elite en hun strijd voor gelijkheid leidt tot een heuse burgeroorlog. Uit deze strijd ontstaat een eerste democratisch Nederland. In deze wandeling vertellen we het verhaal over de strijd tussen de aanhangers van de Prins van Oranje en de patriotten. En gaan we op zoek naar de sporen van deze revolutionaire tijd in het Gelderse Hattem.

App downloaden
Ontdek het verhaal van Hattem met de gratis podwalk app Het verhaal van Nederland. Download hem in de App Store of Play Store.

Kijk voor meer informatie op hetverhaalvannederland.ntr.nl/.