Kunstfestival Hattem

  • Leestijd 2 minuten

Ontdek zaterdag 28 mei diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

Zaterdag 28 mei 11.00 - 17.00 uur staat Hattem in het teken van kunst en zijn er tal van creatieve activiteiten voor jong en oud.

Kunstmarkt

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. Deze editie bieden we nog meer kunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren. Verdeeld over de hele stad, van het Voermanplein, via de Geldersedijk naar de Kruisstraat tot aan het Kerkplein, zijn vele werken en demonstraties te bewonderen op de kunstmarkt. Diverse kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot keramiek en meer.

Performance art

Volg de rode schoenen naar het Plein bij de Molen en laat je verassen door ambacht demonstraties en ontdek hoe theater, muziek en beeldende kunst samen komen in performance art en laat je zonder woorden meenemen in hun wereld in rood.

Beeldhouwkunst

Weleens gedacht aan beeldhouwen, maar nog niet de stap durven zetten? Tijdens Kunstfestival Hattem kun je bij het Beeldhouwersgilde kennis maken met het ambacht van het beeldhouwen. Schuif aan om te proberen en zelf te creëren. Of kijk mee hoe creaties uitgehakt geworden en welke technieken je kunt toepassen. Ook kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Ga jij de uitdaging aan om beeldhouwen uit te proberen?

Sockart

Je eigen sokken breien of haken = je eigen kunst breien of haken; je geeft er je eigen twist aan met kleuren en structuren. Bij Twee Steekjes Los vind je ook een ‘huiskamer’ waar je mee kunt breien of haken aan het Sockart-kunstwerk.

Circulaire Art workshop

Producten hergebruiken is ‘hot’. Ontdek jouw creatieve talent, raak bewust van recyclen en maak van afval materialen de mooiste kunstwerken. Onder begeleiding van Cibap studenten kun je aan de slag met verpakkingsmaterialen en ga je naar huis met een eigen gemaakte creatie.

Graffiti workshop

Onder begeleiding van een professionele graffiti artiest ontdek je verschillende spuittechnieken en mag je jouw eigen creativiteit de loop laten om je eigen graffiti stijl te ontdekken.

Kleinkunst podia

Kom genieten van adembenemende performances. Let op voor al dat moois wat rondloopt zoals kleurrijke gevogelte die als straattheater door de straten rondtrekt. Sfeervolle muziek en creatieve workshops maken dit jaarlijkse evenement compleet.

Kom zaterdag 28 mei naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst.