Handelaren van de Hanze

  • Leestijd 2 minuten

Kom naar centrum van Hattem en speel live het spel Handelaren van de Hanze. Waan je weer even in de Hanzetijd en kom handelen in Hanze goederen. Wie produceert de meeste producten en verdient de meeste Hattemse knaken?

Op zaterdag 14 oktober is Hattem het decor voor het spel Handelaren van de Hanze. In de pittoreske binnenstad zul je bij de verschillende Nederlandse Hanzesteden grondstoffen moeten verzamelen om je eindproduct te maken. Handel slim in o.a. graan, klei en wol zodat je brood, bakstenen of kleding kunt produceren die je uiteindelijk kunt verkopen. Want wie de meeste producten verkoopt en dus de meeste Hattemse Duiten verdient, wint het spel. Maar pas op voor de zeerover, want die is uit op jouw buit!

Waan je in de Hanzetijd

Met Handelaren van de Hanze waan je je weer even in het Hattem van 1450, de bloeitijd van het Hanzeverbond. Het spel is speciaal voor het Hanzejaar twee keer te spelen in Hattem. De eerste editie van Handelaren van de Hanze vond plaats op vrijdag 14 juli en was een groot succes!

De 2e editie vindt plaats op zaterdag 14 oktober om 16.00 uur in de binnenstad van Hattem en speel je in teams van 4 à 5 personen. Het spel duurt ongeveer 2,5 uur en voor het winnende team ligt een mooie prijs klaar!

Reserveren doe je hier: Leuk! Wij doen mee!