De Dijkpoort

plaats
Hattem

De Dijkpoort is een 14e-eeuwse stadspoort. In 1908 werd de poorttoren gerestaureerd, waarbij de architect P.J.H. Cuypers weergang, kap- en hoektorentjes toevoegde. Dit naar voorbeeld van andere stadspoorten. Deze toevoegingen zijn herkenbaar aan een andere steensoort. Buiten de poort stond voorheen een jongere voorpoort met twee ronde torens. Eén verbindingsmuur staat nog overeind. Hierin bevinden zich kanon- en haakbusschietgaten.

De 14e eeuwse Dijkpoort in Hattem is niet te missen en van verre al te zien. Op zaterdagen en op afspraak (www.dijkpoorthattem.nl) met Edith de Jong is de Dijkpoort te bezoeken. Er kan zelfs getrouwd worden in de Dijkpoort! De trappen beklimmen en de 3 verschillende ruimtes, waaronder een kunstatelier, bekijken en boven uitzicht over stad en land? Dat kan in Dijkpoort Hattem.

Kinderen zijn welkom in Dijkpoort Hattem om te zien waar de ridders van toen waren. Helemaal boven de toren staat een echt Harnas dat ze voor mogen houden om mee op de foto te gaan. Voor kinderen zijn er Dijkpoort Kunstkleurplaten aan de tafel in te kleuren voor € 2,00. Er zijn gedurende het jaar diverse andere kinderactiviteiten, houdt hiervoor de website en lokale kranten in de gaten.

Contactinformatie

De Dijkpoort

Openingstijden

December t/m maart gesloten