Vadesto Natuurboottochten

plaats
Hattem

Een prachtige natuurboottocht van ca. 1 uur is te maken vanaf het Panorama-Paviljoen van Vadesto, van maandag t/m zaterdag op vaste tijden. Iedereen kan mee, dus ook als u alleen bent of met vriend of gezin. Voor groepen vanaf 10 personen ook andere tijden in overleg. Groepen, bedrijfs- en familiefeesten, kunnen hier een boottocht prima combineren met een barbecue of buffet.

De schipper vertelt onderweg allerlei bijzonderheden en u hebt grote kans o.a. een ijsvogel te zien of de ooievaar op het nest of zelfs een bever. U vaart langs de uiterwaarden van de IJssel over het Apeldoorns kanaal langs de noordelijke uitlopers van de Veluwe naar de oude Hezenbergersluis. Het kanaal wordt wel het mooiste van Nederland genoemd! De boottocht is prachtig te combineren met een bezoek aan het oude Hanzestadje Hattem, dat in 1989 als enige stad in Nederland het Europese predicaat 'Best Kept Village' werd toegekend. Een uniek uitgangspunt voor een leuk uitstapje.

Ook kan u de boottocht combineren met een interessante foto-wandel-puzzeltocht van Vadesto van ca. 1 uur door het centrum van Hattem. U komt hierbij langs bijzondere plekjes, langs 3 musea en prachtige winkels. Leuk voor gezin of familie of een ontspannend wedstrijdje. Je leert Hattem een beetje kennen! Voor rolstoelen is de boot moeilijk toegankelijk, men dient wel enkele treden te kunnen nemen. De boottochten gaan in het hoogseizoen steeds door bij goed weer en bij voldoende passagiers. Daarom is het goed vooraf even te informeren en te reserveren.

Het Paviljoen, gelegen op een dijk, biedt een uniek uitzicht, ook vanaf het grote terras, over de IJsselwaarden en het natuurgebied van de Wiesenbergerkolk. Het geheel drempelvrije restaurant ligt aan de gratis parkeerplaats bij het centrum, dus uitstappen voor de deur!

Met het mooiste terras in grote omgeving, voor een rustig koffiemoment, een spetterend feest of andere bijeenkomst, wordt het Paviljoen terecht genoemd dé A-locatie van Hattem, geopend voor individuele bezoekers en groepen tot 200 personen.

Het gezellige Paviljoen is tevens het startpunt van de bekende Natuurboottochten en de vele bijzondere Outdooractiviteiten, die geweldig te combineren zijn met een bezoek aan ons restaurant en een familie- of bedrijfsfeest of een leuke break bij een zakelijke bijeenkomst.

Individuele bezoekers, wandelaars en fietsers vinden hier een riante rustlocatie voor een heerlijke kop koffie, hapje of drankje. Ook in de winter is hier altijd iets te bewonderen.

Groepen kunnen hier uitstekend terecht in één van de zalen of op het grote terras, voor een gastvrije ontvangst in ontspannen sfeer. Een geweldige locatie met uitstekende keuken voor een uitgebreid koud/warm buffet of barbecue, een gezellige High-Tea, een spetterende bruiloft, actief bedrijfsfeest, zakelijke bijeenkomst, een ontspannen uurtje voor een hapje en drankje met familie of leuk kinderfeest.

Goede faciliteiten zijn uiteraard beschikbaar zoals gratis WiFi, maar ook uitstekende drempelvrije sanitaire voorzieningen, douches en mindervalidentoilet.

Voor fietshuur, fietsarrangementen en mooie fietsroutes kunt u ook bij Vadesto terecht, ook voor grote aantallen. We leveren het hele jaar aan veel groepen en particulieren. We zijn ook het hele jaar geopend, elke dag van maandag t/m zaterdag. Op afspraak kunt u soms ook ’s avonds bij ons terecht. We zijn direct aan een grote parkeerplaats gelegen dus u start uw tocht direct voor de deur.

We hebben voor u diverse soorten tweewielers te huur:
• Toerfietsen, met en zonder versnelling • Mountainbikes en helmen • Steppen • Kinderfietsen en kinderzitjes • Crazy-bikes en bakfiets voor een fun-activiteit

• Fietsroutes over de Veluwe • Mountainbikeroutes over de Veluwe • Steproutes U krijgt hierbij steeds de nodige instructie en we hebben routes voor diverse afstanden.

Voor groepen is eventueel ook een instructeur/gids te reserveren. Arrangementen, start- en finishlocatie voor evenementen.
Tevens bieden wij compleet verzorgde fiets-, mountainbike- en step-arrangementen voor groepen, inclusief bijv. koffie met wat lekkers vooraf en een lunch na afloop of voor groepen ook een goed verzorgd buffet of barbecue. Wielerclubs en andere fietsgroepen kunnen hier voor hun start-, pauze- of wissellocatie goed terecht.
Het Paviljoen ligt bij Fietsknooppunt nr. 59 en vlak bij het pontje over de IJssel tussen Hattem en Zwolle. U kan hiermee dus direct uw eigen route volgen.

Pomp, reparaties en E-bikes U kunt hier bij onze werkplaats ook terecht voor kleine reparaties en het oppompen van banden. Voor grotere reparaties is op 50 meter afstand een fietsenzaak aanwezig. E-bikes kunnen bij het Panorama-Paviljoen eveneens inpluggen voor wat extra energie!

Reserveer graag tijdig, zodat alles klaargezet kan worden. Ter plekke passen we hoogte e.d. voor u aan.

Voor individuele bezoekers en groepen biedt Vadesto een groot aantal spannende en avontuurlijke activiteiten. Voor gezin, familie, vrienden, bedrijfsuitje of personeelsdag, vrijgezellendag, schoolreis, kinderfeest, kleine of grote groepen, o.a.: • Spetterende wateractiviteiten, zoals varen met klomp, kano of waterfiets, vlotbouwen, raften, watertouwsurvivalbaan, enz. • Avontuurlijke landactiviteiten, klimmen, boog-, pistool- en blaaspijpschieten, fiets-, kano-, mountainbike- en steptochten, bungeetrampolinespringen, crazybiken, klootschieten, GPS-tour • Gezellige indooractiviteiten, hollandse spelen, sjoelen, darten en pistoolschieten • Verhuur fietsen, mountainbikes, steppen, oplaadpunt voor E-bikes • Educatieve Natuurboottochten • Vadesto biedt Natuurboottochten door de IJsseluiterwaarden, langs de Wiessenbergerkolk, het Algemene Veen en de Hezenberg, inclusief verhaal van de schipper en grote kans ijsvogels te zien. Hier zitten zelfs schildpadden en bevers. Zomers op vaste vaartijden één-uurstochten voor individuele passanten. Groepen elke tijd mogelijk, ma t/m za. Zie www.rondvaarthattem.nl • Unieke attracties, alleen bij Vadesto te doen ’s Werelds grootste waterfiets voor 36 personen, varende klompen (4-6 pers.), de Waterflike (6-12 pers.), 10-persoons waterligfiets.

Startpunt is het prachtig gelegen Panorama Paviljoen, met groot terras, uitstekende keuken, drempelvrije toegang, gratis parkeren, direct aan ‘Hattems centrum, gratis WiFi, ruim mindervalidentoilet en douches. De perfecte plek voor een combinatie van vergadering of feest met verzorgde lunch, buffet of barbecue. Zie www.panorama-paviljoen.nl.

Contactinformatie

Vadesto Natuurboottochten