Beleef de Hanze tijdens het Dikke Tinne Festival

Dikke Tinne Festival 2023

wanneer
08 - 9 sep 2023
plaats
Hattem

Herbeleef de sfeer van de Middeleeuwen en laat je meevoeren terug in de tijd met theaterspektakel, kinderspelen, oude ambachten en nostalgische verhalen.

Herbeleef de sfeer van de Middeleeuwen op zaterdag 9 september 2023 van 11.00 – 17.00 uur tijdens Dikke Tinne Festival. Laat je meevoeren terug in de tijd met theaterspektakel, kinderspelen en nostalgische verhalen. Het festival ontleent zijn naam aan de ‘Dikke Tinne’, de versterkte burcht van de graven, later hertogen, van Gelre. Eigenlijk heette het kasteel Sint Lucia, maar in de volksmond werd het Dikke Tinne genoemd vanwege de twee torens met muren van wel zeven meter dik. De binnenstad van Hattem kenmerkt nog veel meer historische panden en straatjes is er daarmee een perfect decor voor dit historische festival.

Voor één dag ademt Hattem tijdens het Dikke Tinne Festival de sfeer van de Middeleeuwen uit. De binnenstad wordt zoveel mogelijk ontdaan van moderne elementen, verkeersborden worden afgehangen met jutezakken, strobalen vullen de straten en inwoners en ondernemers gaan gekleed in Middeleeuwse gewaden.

Wanneer

-

Prijzen

Bij de ingangen van de binnenstad wordt gevraagd om een donatie voor het mogelijk maken van dit evenement.

Locatie

Voerman Museum Hattem

Theaterspektakel De Kooi van Van Wassenaar Het verleden komt tot leven met de vertolking van een bijzonder stukje uit de historie van Hattem. Speciaal voor het festival heeft een werkgroep de ‘Kooi van Van Wassenaar’ nagebouwd en het verhaal van de gevangenneming van Jan van Wassenaar vertaald naar een theaterspektakel. In 2018 viel dit theaterspektakel letterlijk in het water vanwege het slechte weer en op veler verzoek hanteren we in 2021 hetzelfde thema. Het theaterspektakel, gaat over graaf Jan II van Wassenaar die in 1512 gevangengenomen werd door hertog Karel van Gelre en zijn legeraanvoerder Maarten van Rossum. Van Wassenaar werd opgesloten in één van de torens van het Hattemse kasteel. Er werd een speciale kooi gebouwd waarin een bed en een tafel paste. Hierin heeft Jan van Wassenaar 2 jaar gevangen gezeten. Met een toneelspel door de stad, beleven bezoekers het verhaal van Jan van Wassenaar van zijn gevangenneming tot en met zijn vrijlating.

Volop te beleven Interactieve straattheateracts laten je verwonderen over de geneeskunde van vroeger en oude ambachten komen tot leven. Troubadours en minstrelen laten hun klanken horen en voor de kinderen zijn er Oudhollandse spelen. Jonkvrouwen en ridders hebben een kampement opgezet rondom de kerk en geven spannende demonstraties zwaardvechten en boogschieten. Wie geluk heeft mag zelfs een aantal pijlen schieten of zich in een ridder harnas steken.

Volg het laatste nieuws op onze Facebook en Instagram

Een bijdrage leveren als bedrijf Achter de schermen wordt druk gewerkt om dit omvangrijke historische festival neer te zetten en daarbij is uw hulp hard nodig! Dit kan door middel van product sponsoring, bijv. lunchpakketten voor de vele vrijwilligers. Of als houthandel of stoffenzaak door materialen te sponsoren waarmee de historische taferelen opgebouwd kunnen worden. Met het uitnodigen van diverse re-enactment & Middeleeuwse groepen en boeken van authentieke muziek en oude ambachten investeert het festival in een passend programma. Een gelddonatie om deze kosten te dekken is van harte welkom. Of wilt u advertenties sponsoren voor de nodige media aandacht? Graag gaan we met u in gesprek om te kijken welke vorm van sponsoring het beste bij uw organisatie of bedrijf past.