Ontdek en geniet van de veelzijdigheid van kunst

Kunstfestival Hattem

wanneer
28 mei 2022
plaats
Hattem
11:00 - 17:00

Op zaterdag 28 mei 11-17 uur staat Hattem in het teken van kunst! Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

Kunstmarkt

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar zullen vele kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden verdeeld over de gehele historisch binnenstad. Vele kunstdisciplines zijn dan ook vertegenwoordigd. Schilders, aquarellisten, tekenaars, illustrators, grafici, beeldhouwers, keramisten, hout-, glas-, papier- en porselein kunstenaars, kunstfotografen, gameontwerpers, woordkunstenaars, textiel-, zijde- en viltkunstenaars, ontwerpers van tassen, edelsmeden en één kunstsmid komen in groten getale naar Hattem. Dit jaar is dan ook het kunstmarktgedeelte uitgebreid en presenteren ruim 90 kunstenaars uit het hele land hun gevarieerde werk op het Voermanplein, tussen het Voermanplein en de Dijkpoort, in de Kruisstraat én uiteraard rondom de Grote Kerk.
Deelnemers Kunstmarkt

Wanneer

-

Locatie

Binnenstad

Performance art

Volg de rode schoenen naar het Plein bij de Molen en laat je verassen door ambacht demonstraties en ontdek hoe theater, muziek en beeldende kunst samen komen in performance art en laat je zonder woorden meenemen in hun wereld in rood.

Beeldende kunst wedstrijd & expositie

Maak een mooie beeldende kunst impressie van de Korenmolen de Fortuin in Hattem en doe mee aan de wedstrijd. Kom de Molen bestuderen en geef deze op je eigen manier weer. De Molen mag in elke beeldende vorm en de daarbij behorende technieken weer gegeven worden. De werken kunnen vrijdag 27 mei worden ingeleverd bij Angelart of op de zaterdagochtend tussen 10.00 – 11.00 uur op de Molenbelt. De wedstrijd wordt georganiseerd door de ondernemers bij de Molenbelt en op zaterdag 28 mei worden de werken vanaf 11.00 uur geëxposeerd in de buitenexpositie bij de Molen en om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Doe mee en laat je creativiteit de loop.

Circulaire Art workshop

Producten hergebruiken is ‘hot’. Ontdek jouw creatieve talent, raak bewust van recyclen en maak van afval materialen de mooiste kunstwerken. Onder begeleiding van Cibap studenten kun je aan de slag met verpakkingsmaterialen en ga je naar huis met een eigen gemaakte creatie.

Beeldhouwkunst

Weleens gedacht aan beeldhouwen, maar nog niet de stap durven zetten? Tijdens Kunstfestival Hattem kun je bij het Beeldhouwersgilde kennis maken met het ambacht van het beeldhouwen. Schuif aan om te proberen en zelf te creëren. Of kijk mee hoe creaties uitgehakt geworden en welke technieken je kunt toepassen. Ook kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Ga jij de uitdaging aan om beeldhouwen uit te proberen?

Ook Galerie, Park- en Beeldentuin "de Schoppert" is met haar club creatieve mensen present in de Achterstraat. Tijdens Kunstfestival Hattem presenteren ze hun keramiek en sculpturen.

10x10 Schilderwedstrijd

Wie maakt het mooiste mini-kunstwerk van Hattem? De uitdaging is om van een kaal bordje van 10x10 cm een kunstzinnige creatie te maken. Alle technieken zijn hierbij geoorloofd zoals tekenen, schilderen, mixed-media, boetseren en beplakken. Volwassen kunnen vooraf hun inzending inleveren. Kinderen onder de 16 jaar mogen op de dag van het festival hun creatieve talent laten zien en maken kans op leuke prijzen en natuurlijke eeuwige roem.

Sockart

Je eigen sokken breien of haken = je eigen kunst breien of haken; je geeft er je eigen twist aan met kleuren en structuren. Bij Twee Steekjes Los vind je ook een ‘huiskamer’ waar je mee kunt breien of haken aan het Sockart-kunstwerk.

Graffiti workshop

Onder begeleiding van een professionele graffiti artiest ontdek je verschillende spuittechnieken en mag je jouw eigen creativiteit de loop laten om je eigen graffiti stijl te ontdekken.

Open ateliers

Een aantal gildeleden van Kunstgilde Hattem geeft demonstraties in de 2e Walsteeg, op het pleintje voor Vicaris koffie, thee & meer en Delicatessenwinkel Holly’s. De deur van het atelier in de Voermankoepel aan het Voermanplein met werk van kunstenaars Inge in ’t Hout en Roeli Rumscheidt staat open en ook kan Atelier Susanne Annot, Bruno Barat Art Gallery, atelier van Lilia Gabo, Atelier Even Binnen van Inge van der Sluis en de Dijkpoort bezocht worden.↵

Galerie Niemeijer presenteert een deel van hun collectie bij het Molenhuisje naast molen de Fortuin. Naast de collectie laten ze ook iets zien van lijstenmakerij en het restauratie atelier en kunt u informeren naar hun exclusieve galerielijsten en taxatie mogelijkheden.

Tussen 11.00 - 15.00 uur is de Dijkpoort geopend voor Workshop Beeldend door Daan van Es: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, wat zie jij dan?” Voor alle grote en kleine mensen: Verwonder en verras jezelf met al het moois wat De Dijkpoort aan jou wil laten zien/voelen/vertellen. Geef dit op jouw eigen Kunstzinnige wijze weer, bijvoorbeeld in een tekening of gedicht. Al het gemaakte werk blijft achter in De Dijkpoort en wordt meteen geëxposeerd, zo inspireren we elkaar! Nieuwsgierig? Ik ZIE je dan en KIJK er naar uit. dAAN!

Neem ook even een kijkje bij Bruno Barat Art Gallery, waar de tentoonstelling: ‘Bont is beautiful!’ te bezichtigen is. Passend bij de workshop circulaire art in de Kruisstraat is zowel in de etalage als in de galerie een kunstwerk te bewonderen gemaakt van speelgoed. “Bonte beestenboel” showt een unieke vorm van circulaire kunst.

Kleinkunst podia

Kom genieten van adembenemende performances. Let op voor al dat moois wat rondloopt zoals kleurrijke gevogelte die als straattheater door de straten rondtrekt. Sfeervolle muziek en creatieve workshops maken dit jaarlijkse evenement compleet.

Kom zaterdag 28 mei naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst.