Tip!

Top 4: Fietsen in Hattem

 • Leestijd 3 minuten
 • 11312 x bekeken

Ben je op zoek naar een mooie fietstocht? Kom fietsen in en rondom Hanzestad Hattem. Brede rivieren en oneindig laagland wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en het bosgebied van de Veluwe. Dit zijn de fietstochten die je niet mag missen in en rondom deze Hanzestad, die zelf ook zeker een bezoek waard is.

 1. Fietsroute Hattem-Heerde-Epe

  Maak kennis met bos, heide, meertjes, de IJssel en de Hanzegeschiedenis! Deze afwisselende route gaat enerzijds door prachtige bosgebieden en over De Renderklippen. Dit is een heuvelachtig heidegebied waar een schaapherder met zijn schaapskudde rondloopt. Anderzijds kom je door de IJsselvallei en leer je de Veluwe van een andere kant kennen. Onderweg zijn verschillende horecagelegenheden waar je fijn kunt pauzeren. Ook komt de route door het oude Hanzestadje Hattem, het gezellige Epe, het klompendorp Oene en het IJsseldorpje Veessen.

  Knooppunten: 58-60-39-01-84-65-89-30-19-20-22-43-07-65-63-62-61-96-26-64-13-51-67-69-70-08-97-58-51-31-66-92-86-67-19-33-74-36-59-58.

  Deze route is ook te vinden op de fietskaart Veluwe en IJsselstreek. Deze is te koop bij het Toeristisch Informatiepunt.

 2. Rondje Pontje

  Rondje Pontje is een prachtige fietsroute langs één van de mooiste rivieren in Nederland: de IJssel. Volgens velen zelfs de allermooiste. De combinatie van stromend water, de uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt de IJssel een toeristische trekker van formaat. Stop onderweg om de prachtige plaatsjes te bezoeken en iets te nuttigen op het terras. Deze route leidt je langs en over de IJssel via ’t Kleine Veer, het Wijhese Veer en het Kozakkenveer. Check van te voren of de pontjes in de vaart zijn op: www.veerponten.nl.

  De route koop je bij het Toeristisch Informatiepunt.

 3. Boek een gids

  Leer de omgeving van Hattem op een andere manier kennen en boek een gids! Deze 2 uur durende tocht voert u door de uiterwaarden en bosrijke omgeving van Hattem. Onder begeleiding van een gids hoort u alles over het ontstaan van Hattem. U ziet de bijzondere plekken in de omgeving van de binnenstad en hoort spannende verhalen en anekdotes die de geschiedenis van Hattem te bieden heeft. Een leuke manier om Hattem op te fiets te ontdekken en zeer geschikt voor groepsuitjes. Boek hier je fietstocht.

 4. Hanzesteden Fietsroute - Hanzerondje Hattem

  Een fantastische route die de grens over gaat! Historische steden en handel zijn de beelden die de meeste mensen zien als ze aan de Hanzesteden denken. En dat klopt ook! Minder bekend zijn de meest prachtige routes van Hanzestad naar Hanzestad. Waarbij je wordt geleid door het water. Beleef het zelf!

  Deze fietsroute begin in Neuss, waarna je stroomafwaarts langs een verscheidenheid aan Hanzesteden komt, en eindigt in Harderwijk. In Nederland is de route te volgen met fietsknooppunten en in Duitsland voornamelijk met het fietsknooppuntensysteem en deels met de Rijnfietsroute bewegwijzering.

  Hanzerondje Hattem
  Ontdek de schilderachtige omgeving rondom Hattem. Dwars door de polder van Hattem, dorp Hattemerbroek en langs buitendijkgebied de Hoenwaard. Start deze route in Hanzestad Hattem en volg de knooppunten beschreven in deze route.

 5. Ga mountainbiken op de Veluwe

  Ben je op zoek naar wat meer avontuur? Ga mountainbiken in en rondom Hattem! Vanaf hier kun je zo de Veluwe op, waar je al zigzaggend en crossend naaldbomen en heidevelden tegenkomt. Bereid je voor op een stevige klim! Zo start een prachtige mountainbikeroute bij de parkeerplaats Wapenvelder Molenweg in Hattem.

Geschreven door Sonja

Ontdek!

Meer verhalen