Hanze Walk of Fame

Ontmoet bekende Hattemers van nu en hoor hun verhalen over het Hanzeverleden van Hattem. Met de Hanze Walk of Fame beleef je Hattem op een nieuwe manier.

Hanzewalk.nl
Ontmoet bekende Hattemers van nu en hoor hun verhalen over het Hanzeverleden van Hattem. Met de Hanze Walk of Fame beleef je Hattem op een nieuwe manier. In de tour, die bestaat uit audio, beelden en Augmented Reality, nemen bekende (oud)inwoners je mee langs de sporen van het rijke Hanzeverleden in Hattem.

Journaliste en presentatrice Margje Fikse, de kleinzoon van Anton Pieck, Heel Holland Bakt-Jan Spannenberg en cabaretier Martijn Koning: je komt ze allemaal onderweg tegen via je koptelefoon op je wandeling door Hattem en langs de IJssel. Ze vertellen verhalen over de plek, waar je op dat moment staat. Zo vertelt de kleinzoon van Anton Pieck hoe zijn opa op straat de Dijkpoort tekende en Luitenant-generaal Wijnen stelt zich op het Tinneplein het kasteel Dikke Tinne voor en vertelt over de verschillen tussen het beschermen van de stad vroeger en nu.

Interactieve tour
Deze interactieve tour haal je op bij het Toeristisch Informatiepunt. Vanaf hier kun je de belevingstour starten en kun je met je smartphone en koptelefoon op pad. De route is ruim vier kilometer lang en duurt ongeveer een uur. Je staat regelmatig stil voor een gesprek met een bekende (oud)inwoner of familielid. Op een aantal plekken op de route kun je zelfs historische gebouwen via Augmented Reality (AR) op hun oude plek terugzetten en eromheen lopen! Zo zie je hoe het er in die tijd uitzag. Deze techniek (AR) is alleen te gebruiken op nieuwe smartphones. Dus zorg wel dat je een smartphone bij je hebt om de tour optimaal te kunnen beleven.

Hanze tot leven brengen
“Met deze Hanze Walk of Fame willen we kennis over de unieke Hanzecultuur en de actuele waarde van de Hanzesteden overbrengen. Ook willen we de bloeitijd van de Hanze tot leven brengen met authentieke en aansprekende verhalen en deze verhalen koppelen aan ondernemende inwoners van nu. Dat doen we door de handelsgeest van inwoners te koppelen aan de zichtbare kwaliteiten van de Hanzesteden en hun cultuur.” Sonja Schultz – coördinator Visit Hattem

De Hanze Walk of Fame is, door interactieve elementen in de wandeling, geschikt voor het hele gezin. Deze tour is ontwikkeld in samenwerking met het Voerman Stadsmuseum Hattem, het Anton Pieck Museum, het Nederlands Bakkerijmuseum en Visit Hattem.

Naast Hattem is de Hanze Walk of Fame is ook te beleven in Hanzesteden Zwolle en Emmerich (DU).

Mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Stichting Cultuurfonds en gemeente Hattem.

Indien je vragen hebt over het ontwikkelen van deze app of over dit gesubsidieerde project, kun je contact opnemen met Voerman Stadsmuseum info@voermanstadsmuseum.nl.